Terug naar Nieuws.

Workshop Sales & Marketing voor Ondernemersacademie Oost-Groningen

In november 2017 mochten Sanne de Gooyer en Jorg Rotman een workshop verzorgen voor de leerlingen van Ondernemersacademie Oost-Groningen. Het blad "Dichterbij" schreef hier een artikel over.

 

Motor van de regio

Ondernemer word je niet, ondernemer ben je? Niet volgens de coaches en studenten van Ondernemersacademie Oost-Groningen.

Tekst: Johan Stolk
Foto's: Rob Heijligers
Magazine: Dichterbij

Binnen dit unieke project maak je als MBO'er met een veelbelovend plan kennis met het ondernemerschap. Via een intakegesprek wordt een selectie gemaakt van tien jongeren. Zij sluiten een
schooljaar vol workshops, ervaringsdagen en netwerkbijeenkomsten als het goed is af met een certificaat en een solide ondernemingsplan.

Excellentie

Studeert een leerling aan Noorderpoort Stadskanaal of Winschoten? Dan kan het zijn dat hij of zij uitgekozen wordt voor het Excellentie-programma: een bewijs van ondernemend talent! Dit Excellentie-programma is een mooie opmaat naar de Ondernemersacademie, waar dit talent verder ontwikkeld en verbreed wordt.

Coaching

De Ondernemersacademie Oost-Groningen is laagdrempelig: met een klein inlegbedrag van 100 euro krijgt de student naast een netwerk in de regio, workshops en meeloopdagen ook nog persoonlijke coaching van een ervaringsdeskundige. De coaches die meewerken aan dit project, zijn namelijk de plaatselijke ondernemers zelf. Thema's zoals klantgericht ondernemen, duurzaam ondernemen en het businessmodel worden behandeld door ervaringsdeskundigen uit diverse vakgebieden. Zo krijgt de student niet alleen inzicht in het ondernemerschap zelf, maar maakt hij of zij bovendien direct kennis met de veelzijdigheid van de beroepsgroep. 

Missie voor de regio

Compagnons van Zuid en Oost Groningen zetten zich, onder leiding van projectleider Rob Heilijgers, actief in om deze omgeving economisch sterker op de kaart te zetten. Individuele talentontwikkeling mag namelijk een prachtig doel op zich zijn, maar de missie van De Compagnons en de Ondernemersacademie Oost-Groningen reikt verder dan dat. Bijdragen aan het beeld van de regio en waarde toevoegen aan de plaatselijke economie is de missie. Daarmee is dit project een tekenend voorbeeld van de vindingrijkheid van de regio. Wanneer het project slaagt, zal dit bovendien een belangrijke impuls betekenen voor het ondernemerschap in de regio.

Startkapitaal

Van de bedrijfsplannen en de pitches aan het eind van het schooljaar, worden namelijk de drie beste geselecteerd. Val je onder een van de gelukkigen, wordt er een startkapitaal beschikbaar gesteld om je project uit te voeren.

Toekomstige ondernemers

Jeuken jouw handen al? Wie ondernemendheid tot zijn of haar competenties mag rekenen en kansen herkent wanneer ze langskomen, moet er snel bij zijn. Binnenkort starten namelijk de inschrijvingen voor de tweede editie van de Ondernemersacademie Oost-Groningen.

De compagnons

Het project is een initiatief van De Compagnons, een stichting waar sirca vijftig bedrijven en organisaties bij zijn aangesloten. Lokale ondernemers dragen bij aan het project met workshops, trainingen en meeloopdagen. De Ondernemersacedemie Oost-Groningen kan rekenen op ondersteuning van Noorderpoort, LEADER Oost-Gorningen en de Rabobank. zo krijgt ondernemend talent in de regio niet alleen een mooi inkijkje in het ondernemerschap, maar draagt de kennis het netwerk en het eventuele startkapitaal bij aan een vliegende start.

Coach en student aan het woord

'De prijs is leuk, maar voor mij staat Lars centraal. Ook als coach krijg je namelijk veel terug van je deelname aan de Ondernemersacademie: de passie die de studenten hebben is besmettelijk. Je zit toch in een bepaald patroon, de jeugd laat je dan met nieuwe ideeën zien dat je zelf ook kan blijven vernieuwen.'
- Jorg Rotman, Directeur Pander & Lier

'Als student pik je veel op van deze samenwerking. De Ondernemersacademie dwingt je tot het nadenken over je eigen toekomstplannen en weten waar de markt om vraagt. Want alleen met hard werken kom je er niet! Een mooi startpunt voor de ambitieuze student en ondernemer.'
- Lars Roggema, Startend zelfstandige in de papier- en metaalindustrie


Dichterbij - artikel Ondernemersacedemie

 

Meer informatie:

06 50 40 24 12
Neem contact met ons op!

 

Wilt u uw marketingcommunicatiestrategie verder vormgeven? Klanten vinden en aan u binden?
Neem contact met ons op.

@
Velden met een * zijn verplicht.